Tävling med extra bra resultat

I början av 2018 är det dags för den femtonde upplagan av Yrkes-SM för unga lastbilsförare. Spännande och utmanande moment som alla tillsammans speglar en lastbilsförares vardag. Två av kvaltävlingarna är nu genomförda, med resultat som glädjer oss på Skillster lite extra.

Bland tävlingsmomenten märks lastsäkring, teoretiska prov och precisionskörning med lastbil och truck. Där det sistnämnda kräver stor koncentration och mycket övning. Det är också något som våra lösningar för förarutbildning kan bidra till på ett mycket bra och effektivt sätt. Tryck på knappen och börja utveckla färdigheter, svårare än så behöver det inte vara.

Vare sig det är en tillfällighet eller inte, så är det extra kul att de personer som placerade sig på första, andra och tredje plats i båda kvaltävlingarna kommer från skolor som använder våra lösningar för förarutbildning.
– Vi ser att vi skapar stora värden för våra kunder. Tillgången till fler utbildningsplatser, liksom att skära bort ställtider är viktigt. Det möjliggör att få mer kvalitativ mängdträning, samtidigt som lärarna kan bidra med sin kompetens där den gör störst skillnad, säger Skillsters VD Andreas Lind.

Tävlingen arrangeras av TYA, Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd, för att inspirera ungdomar till ett yrkesval med stora möjligheter, både vad gäller arbetstillfällen och framtida utveckling. Nästa kvaltävling hålls på Ebersteinska gymnasiet i Norrköping. Läs mer om tävlingen på Bli Yrkesförare.

Bild: TYA. Pristagarna från kvaltävlingen i Sundsvall. Från vänster: 2:an Patrik Bäckman, Sundsvalls
gymnasium – 1:an Gabriel Nyd Berg, STFG och 3:an Sakarias Nilsson, Älvdalens utbildningscentrum.